ESPECTACLES





ARA MATEIX US OFERIM
:


- AVUI ÉS UN GRAN DIA: el senyor Ornitorinc després de molt temps de viure sol a la muntanya ha començat a enyorar algunes coses divertides que es poden fer en companyia d'altra gent i ha decidit que ja no pot esperar més, avui costi el que costi trobarà una festa major i segur que passarà un gran dia!

- EL SENYOR ORNITORINC VOL SER SANT JORDI: a la muntanya hi ha un munt de coses per fer, racons per descobrir, secrets per compartir i llegendes màgiques que ens poden convertir en allò que més ens agradaria ser. El senyor Ornitorinc no acaba mai de sorprendre's, i vosaldres, us ho perdreu?

- CONTES DEL MÓN: Viatjant a través dels contes podem conèixer les maneres de ser i de fer de la gent d'arreu del món. Tradicions, danses, jocs... Ho podem veure tot si ens animem a treure el cap per aquesta petita finestra.






dimecres, 9 de novembre del 2011

LES COSES S'HAN DE COMPARTIR

Imagineu-vos que casualment us trobeu en una d’aquestes situacions:

-          Esteu aturats en un semàfor i un desconegut, amb molt bona aparença, obre la porta, s’asseu al vostre costat i us diu: “vas avall? Doncs vinc amb tu.”
-          Esteu comprant en un supermercat i una senyora que ja porta un cistell ple us fica una garrafa d’aigua dins el vostre carretó i us diu: “uf, com pesa, quan arribem a la caixa te l’agafo”.
-          Estàs a la barra d’un bar, et posen el tallat que has demanat i t’obsequien amb una xocolatina. La noia del teu costat te l’agafa mentre remenes el sucre i se la menja mentre diu: “mmm, aquest lloc és genial, m’encanten aquestes xocolatines!”

Segurament de passada també us heu imaginat la cara que us quedaria i les paraules (o paraulotes) que us vindrien al cap.

Ara tireu enrere els anys que calgui i imagineu que us trobeu en aquestes altres situacions:

-          Heu anat a jugar al parc amb el vostre tricicle i quan encara no heu fet ni dues voltes, un altre nen us estira la samarreta per poder-s’hi enfilar. Quan us l’aneu a treure de sobre d’una empenta, la persona adulta que us acompanya diu: “deixa’l pujar una mica, les coses s’han de compartir”.
-          Esteu al sorral tranquil·lament fent piles amb la vostra pala i la vostra galleda. Mentre n’esteu abocant una, ve un altre nen i us pren la pala. Quan esteu intentant recuperar-la per seguir jugant com fins ara, la persona adulta que us acompanya intenta col·locar-vos un rascle de ves a saber qui mentre diu: “deixa-li la pala, les coses s’han de compartir”
-          Us asseieu a menjar-vos les vostres galetes de xocolata preferides, que avui per sort us han tocat de berenar, i mentre li feu una queixalada a una, un nen intenta llepar la que guardeu a l’altra mà. Abans de poder mossegar-les les dues, la persona adulta que us acompanya diu: “dóna-n’hi una, ja n’anirem a buscar més, les coses s’han de compartir”.

Algú sabria dir-me a partir de quina edat ja ens pot semblar normal no haver de compartir allò que en un moment donat pot no venir-nos de gust haver de compartir?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada